create 3d and include

Post Reply
lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

create 3d and include

Post by lazyprogramer » Fri Nov 26, 2010 3:54 pm

hello

Do anyone know how I can make any 3d model-file wich I can include with a tool in my project?
With wich tool was included the 3d examples?

User avatar
PypeBros
Posts: 38
Joined: Thu Nov 25, 2010 12:00 pm
Location: In a galaxy far, far away
Contact:

Re: create 3d and include

Post by PypeBros » Fri Nov 26, 2010 4:54 pm

Iirc, you have an export script that would convert a blender model into an NDS call list... So I'd say blender is an option, but afaik, there are also plenty of 3DS (3D studio max, that most modelers can export to) loaders for DS around.
NDS is the neatest piece of hardware since the C=64! Thanks for making it programmable ^_^

lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

Re: create 3d and include

Post by lazyprogramer » Sat Nov 27, 2010 11:01 am

Okay, I made a 3ds file with blender. And how can I include it into my game?

User avatar
PypeBros
Posts: 38
Joined: Thu Nov 25, 2010 12:00 pm
Location: In a galaxy far, far away
Contact:

Re: create 3d and include

Post by PypeBros » Sun Nov 28, 2010 9:49 pm

afaik, Padrinator's mesh converter could do the job. I never did it myself, though, so you'll have to check there isn't some better tool out there... such as http://hackerpilot.org/dsblender.php
NDS is the neatest piece of hardware since the C=64! Thanks for making it programmable ^_^

lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

Re: create 3d and include

Post by lazyprogramer » Mon Nov 29, 2010 9:11 pm

Padrinator's mesh converter does't work if I want to use it...

I mean, how can I create a bin file from a model?

relminator
Posts: 82
Joined: Sun Apr 11, 2010 10:43 am

Re: create 3d and include

Post by relminator » Sat Dec 04, 2010 1:59 am

lazyprogramer wrote:Padrinator's mesh converter does't work if I want to use it...

I mean, how can I create a bin file from a model?
The readme file would tell you that. I used the console version AFAIR of that converter and it worked fine. Just be sure that your makefile can process BIN files. Then all you have to do is put the bin file on your data folder and do a list call in your code.

lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

Re: create 3d and include

Post by lazyprogramer » Sat Dec 04, 2010 5:20 pm

I used the console version AFAIR of that converter and it worked fine. Just be sure that your makefile can process BIN files. Then all you have to do is put the bin file on your data folder and do a list call in your code.
maybe can you upload your converter folder and a "test-model" wich I can use to test the converter?

lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

Re: create 3d and include

Post by lazyprogramer » Tue Feb 15, 2011 3:39 pm

when I click on the nds_mesh_converter.exe , I only get the command line for a moment and nothing happens,
if i put a file on it it shows a white window for a moment and the command line and I get the bin file...

But isn't there a GUI ??

zeromus
Posts: 212
Joined: Wed Mar 31, 2010 6:05 pm

Re: create 3d and include

Post by zeromus » Tue Feb 15, 2011 7:48 pm

theres no gui for nds_mesh_converter.exe. use the commandline.
you may be thinking of NDSModelExporter.jar which is a gui. install JRE and doubleclick the jar

lazyprogramer
Posts: 85
Joined: Mon Sep 27, 2010 5:26 pm

Re: create 3d and include

Post by lazyprogramer » Wed Feb 16, 2011 8:58 pm

thanks for answering :D

Yes, I like to use the cmd but how can I add textures to the model?
you may be thinking of NDSModelExporter.jar which is a gui. install JRE and doubleclick the jar
Can you attach this jar file please, I didn't see it in any download of NDSModelExporter?
And maybe a download link for JRE?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests