View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Aug 18, 2018 3:32 am



Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 ap_search example problems 
Author Message

Joined: Wed Aug 12, 2009 2:56 pm
Posts: 91
Location: github.com/sverx
I correctly compiled the ap_search dswifi lib example, TTBOMK, but it doesn't seem to work on my DS (Lite) :|
If I understand correctly, the function
Code:
Wifi_InitDefault(false);

should turn on the wi-fi hardware, and the green led should start blinking, right?

Well, I get no blinking on my DS, upper screen turns white and lower one black, nothing written on it. Of course wi-fi is working fine on my DS, and dkA is updated to ver. 36, dswifi is 0.3.13.

Any idea? :?:


Fri Mar 16, 2012 12:17 pm
Profile WWW

Joined: Wed Aug 12, 2009 2:56 pm
Posts: 91
Location: github.com/sverx
I tried updating dkA & libnds & everything... no luck.
Then completely disinstalled and reinstalled everything from scratch... again, nothing changed. :x

Is that example supposed to work, actually? Somebody can confirm it works on his setup? Sorry to bother, but I'd really like to start experimenting with dswifi lib...


Tue Mar 20, 2012 9:22 am
Profile WWW
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2008 8:49 pm
Posts: 222
Location: The Netherlands
Are you sure that there are AP close by that aren't locked? I'm not sure if they should show up, but any AP that has security higher than WEP won't be able to connect with the DS anyway.

_________________
my blog:
http://vuurrobin.100webcustomers.com/


Tue Mar 20, 2012 6:52 pm
Profile WWW

Joined: Thu Jul 02, 2009 1:19 pm
Posts: 352
The ap also needs to be 802.11b compatible - b/g will usually work but I am not sure if n aps will work.


Wed Mar 21, 2012 1:36 am
Profile

Joined: Wed Aug 12, 2009 2:56 pm
Posts: 91
Location: github.com/sverx
vuurrobin & elhobbs: Thanks! :)

There are lots of unprotected/WEP/WPA/etc. networks around, I can see them with DSOrganize for instance. But I'm really not even trying to connect to them, just 'discover' them would be ok for this test. Looks like the DS doesn't even turn wifi on... for instance, as I said, the led doesn't even start blinking.

Did you tried compiling and testing the ap_search example? Does it work on your DS?

Anyway I am running some tests, hopefully I'll find what's going wrong...


Wed Mar 21, 2012 10:18 am
Profile WWW

Joined: Wed Mar 21, 2012 9:09 pm
Posts: 1
Well, pls. have a look at template.c,
be sure that the first while loop does not look like this:

Code:
 while(1);
{


This is a non terminating loop!
You have to remove the ";". Rebuild the .nds file and the AP search should work ...


Wed Mar 21, 2012 9:15 pm
Profile

Joined: Wed Aug 12, 2009 2:56 pm
Posts: 91
Location: github.com/sverx
It really looks like the arm9 code is working correctly, but seems that the arm7 doesn't, or maybe the two CPUs aren't communicating properly. :x I thought maybe the arm9 code did start using the FIFO system too early, when the arm7 program wasn't yet ready to receive, so i added a huge delay (3 sec.s) before the wifi init function... well, nothing changed.
Any idea on how to check what's going wrong there? I wonder if I'm really the only one that cannot run this example :x


Wed Mar 21, 2012 11:44 pm
Profile WWW

Joined: Thu Jul 02, 2009 1:19 pm
Posts: 352
the while loop in main has a semicolon after it (on line 100) like so
Code:
while(1);

this causes it to loop forever on that line. it needs to be removed like this
Code:
while(1)


Thu Mar 22, 2012 2:44 am
Profile

Joined: Wed Aug 12, 2009 2:56 pm
Posts: 91
Location: github.com/sverx
elhobbs wrote:
the while loop in main has a semicolon after it (on line 100) like so
Code:
while(1);


:oops: :oops: didn't really notice that! I'm going to remove it and see if everything works correctly...


Thu Mar 22, 2012 10:17 am
Profile WWW

Joined: Thu Jul 02, 2009 1:19 pm
Posts: 352
It worked on my ds. I did not notice for a while either. I started chopping out all the wifi code in the sample and it still wasn't working. I started putting prints everywhere and looking to see where it stopped. I looked at the diff on the svn and it looks like it was added when the keyboard event handler was commented out - I am not sure why.


Thu Mar 22, 2012 11:44 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.
Get devkitPro at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads