gxSprites example project

Post Reply
shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Fri Jun 27, 2008 10:26 pm

Hello there,
I've just installed devkitPPC using the installer (windows, 1.4.7 build).

Copied the examples to a seperate folder, and compiled fine.

I also installed SendElf and tested sending the DOL's across to my Wii (using Homebrew Channel).

The HelloWorld example was fine - no problem.

The problem I've got is with the gxSprites example - it builds fine, sends and loads OK. It then runs for about 2 or 3 seconds and then freezes. I have to do a hard reset on my Wii (not on the Wiimote).

Has anyone else got this issue? (Apologies if this is in the wrong forum.)
(Pal Wii, 3.2)

yellowstar
Posts: 5
Joined: Wed Jul 02, 2008 5:36 pm

Re: gxSprites example project

Post by yellowstar » Thu Jul 03, 2008 2:40 am

That happened to me, too. But it mysteriously stopped freezing, for me... Have you tried running the example from SD?

shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

Re: gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Fri Jul 04, 2008 7:30 am

Thanks for the reply - just tried it from the SD card and still get exactly the same result. Interestingly enough if I reduce the number of sprites it runs better (but still hangs eventually).

Kayamon
Posts: 2
Joined: Sun Jul 06, 2008 7:54 pm

Re: gxSprites example project

Post by Kayamon » Sun Jul 06, 2008 7:55 pm

Hi,

I had the same problem. In my case it was because I had a GameCube memory card plugged in too. Once I removed it, it worked fine.

I have no idea why :-)

shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

Re: gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Sun Jul 06, 2008 10:20 pm

OK thanks for the reply - no GC memory card in mine, so still puzzled...

yellowstar
Posts: 5
Joined: Wed Jul 02, 2008 5:36 pm

Re: gxSprites example project

Post by yellowstar » Mon Jul 07, 2008 12:10 am

shaymanjohn wrote:OK thanks for the reply - no GC memory card in mine, so still puzzled...
Mine didn't have the cards inserted since I tried that example either...

shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

Re: gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Thu Jul 10, 2008 9:50 am

OK, took my SD card round to my mates house and tried it there. Result? Worked perfectly. Hmmm.

Only difference between my set up and his was that he had his Wii set to output 50Hz(576i).

So, I tried that on mine and it works - no crashes. Setting it to 60Hz(480i) or EDTV/HDTV(480p) causes it to crash.

Can someone (maybe with a Pal Wii?) check the same thing on theirs and let me know if you see the same...

Thanks.

shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

Re: gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Sat Jul 12, 2008 11:06 am

Actually, it works fine on my mates at 50Hz and 60Hz...

I give up!

WinterMute
Site Admin
Posts: 1396
Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Location: UK
Contact:

Re: gxSprites example project

Post by WinterMute » Sun Jul 13, 2008 8:45 am

Hmm, interesting.

What's the difference between your Wii and your friend's Wii?

Are you using a different boot method? Does he have a later firmware?
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog

shaymanjohn
Posts: 6
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:17 pm

Re: gxSprites example project

Post by shaymanjohn » Sun Jul 13, 2008 11:08 am

We've both got pal Wii's on 3.2 - I run mine through component leads, he's got his through RGB scart.

The only other difference is that I've got a drive chip (D2PRO) and he hasn't...

The strange thing is that all the other examples work fine (and other homebrew I've downloaded)...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest