View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Oct 19, 2017 4:33 am



Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 Problems with libogc 
Author Message

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
I have recompiled Mamewii 1.0 with new libogc and input does not work after few seconds (you cannot go up and down on the games menu after few seconds).
Sources are the same, but new build does not work.

Can someone help?
Thankyou.


Tue Nov 22, 2016 8:39 pm
Profile
Site Admin

Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Posts: 1207
Location: UK
Did you update libogc without updating devkitPPC?

_________________
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog


Wed Nov 23, 2016 9:32 am
Profile ICQ WWW

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
Nope, but to be sure, I reinstalled all packages via devkitProUpdater-1.6.0, cleaned the project and re-launched the Makefile.
The .dol works the same on wii or on dolphin emulator: after few seconds (really very few) no more input from wiimote (with or without expansion) and I need to turn off the console.
I don't known if is an input problem or the program is freezed (the led on wiimote remains on).
Same source files compiled with previous libogc and previous compiler give a working .dol
I don't know if I can use the new library with the old r27 compiler or the old library with the new r28 compiler.
Perhaps I must recompile libogc 1.8.12 with the new r28 compiler and try and/or recompile libogc 1.8.15 with old r27 compiler and try. This to discover where is the problem.
Or you can do it for me :)


Wed Nov 23, 2016 7:17 pm
Profile

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
Well. I recompiled the library libogc 1.8.12 with the r28 of devKit, installed and then compiled the project.
But during linking...

c:/devkitPro/libogc/lib/wii\libogc.a(audio.o): In function `__AICallbackStackSwi
tch':
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
collect2.exe: error: ld returned 1 exit status
make: *** [powerpc-eabi-mamemini.elf] Error 1


Wed Nov 23, 2016 9:12 pm
Profile
Site Admin

Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Posts: 1207
Location: UK
I'd suggest recompiling MameWii and all it's dependencies with r28 and latest libogc. If you encounter warnings fix them.

Attempting to mix & match libogc with different devkitPPC versions is generally a bad idea and won't necessarily tell you anything much about where the problem lies.

_________________
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog


Thu Nov 24, 2016 11:12 am
Profile ICQ WWW

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
WinterMute wrote:
I'd suggest recompiling MameWii and all it's dependencies with r28 and latest libogc. If you encounter warnings fix them.


I recompiled libraries with r28 and recompile MameWii with all *new* libraries, but new .dol does not work.


Thu Nov 24, 2016 7:16 pm
Profile
Site Admin

Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Posts: 1207
Location: UK
What source are you using for this?

_________________
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog


Thu Nov 24, 2016 9:25 pm
Profile ICQ WWW

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
App source?
https://code.google.com/archive/p/sdl-mame-wii/source/default/source
Libraries source?
https://sourceforge.net/projects/devkitpro/files/portlibs/ppc/
only zlib is used (and cannot compile freetype with wiki infos - ./configure show a strange x86 native compiler not found...)

And I recompile libfat with the new compiler, too (but devkitProUpdater-1.6.0.exe DL the old binary, so I think that problem is not related with libfat)


Fri Nov 25, 2016 11:32 am
Profile

Joined: Mon Jul 04, 2011 1:03 pm
Posts: 34
Have you recomplied the SDL Wii library?


Thu Dec 01, 2016 11:31 am
Profile

Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm
Posts: 22
Oibaf wrote:
Have you recomplied the SDL Wii library?


Wii mame does not use that library. Only the old SDL mame use that.


Thu Dec 01, 2016 1:41 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.
Get devkitPro at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads