Problems with libogc

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Problems with libogc

Post by nebiun » Tue Nov 22, 2016 8:39 pm

I have recompiled Mamewii 1.0 with new libogc and input does not work after few seconds (you cannot go up and down on the games menu after few seconds).
Sources are the same, but new build does not work.

Can someone help?
Thankyou.

WinterMute
Site Admin
Posts: 1403
Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Location: UK
Contact:

Re: Problems with libogc

Post by WinterMute » Wed Nov 23, 2016 9:32 am

Did you update libogc without updating devkitPPC?
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Re: Problems with libogc

Post by nebiun » Wed Nov 23, 2016 7:17 pm

Nope, but to be sure, I reinstalled all packages via devkitProUpdater-1.6.0, cleaned the project and re-launched the Makefile.
The .dol works the same on wii or on dolphin emulator: after few seconds (really very few) no more input from wiimote (with or without expansion) and I need to turn off the console.
I don't known if is an input problem or the program is freezed (the led on wiimote remains on).
Same source files compiled with previous libogc and previous compiler give a working .dol
I don't know if I can use the new library with the old r27 compiler or the old library with the new r28 compiler.
Perhaps I must recompile libogc 1.8.12 with the new r28 compiler and try and/or recompile libogc 1.8.15 with old r27 compiler and try. This to discover where is the problem.
Or you can do it for me :)

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Re: Problems with libogc

Post by nebiun » Wed Nov 23, 2016 9:12 pm

Well. I recompiled the library libogc 1.8.12 with the r28 of devKit, installed and then compiled the project.
But during linking...

c:/devkitPro/libogc/lib/wii\libogc.a(audio.o): In function `__AICallbackStackSwi
tch':
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
c:/Users/Nebiun/Downloads/WIIdev/libogc-src-1.8.12/libogc/audio.c:97: undefined
reference to `__OldStack'
collect2.exe: error: ld returned 1 exit status
make: *** [powerpc-eabi-mamemini.elf] Error 1

WinterMute
Site Admin
Posts: 1403
Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Location: UK
Contact:

Re: Problems with libogc

Post by WinterMute » Thu Nov 24, 2016 11:12 am

I'd suggest recompiling MameWii and all it's dependencies with r28 and latest libogc. If you encounter warnings fix them.

Attempting to mix & match libogc with different devkitPPC versions is generally a bad idea and won't necessarily tell you anything much about where the problem lies.
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Re: Problems with libogc

Post by nebiun » Thu Nov 24, 2016 7:16 pm

WinterMute wrote:I'd suggest recompiling MameWii and all it's dependencies with r28 and latest libogc. If you encounter warnings fix them.
I recompiled libraries with r28 and recompile MameWii with all *new* libraries, but new .dol does not work.

WinterMute
Site Admin
Posts: 1403
Joined: Tue Aug 09, 2005 3:21 am
Location: UK
Contact:

Re: Problems with libogc

Post by WinterMute » Thu Nov 24, 2016 9:25 pm

What source are you using for this?
Help keep devkitPro toolchains free, Donate today

devkitPro IRC support
Personal Blog

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Re: Problems with libogc

Post by nebiun » Fri Nov 25, 2016 11:32 am

App source?
https://code.google.com/archive/p/sdl-m ... ult/source
Libraries source?
https://sourceforge.net/projects/devkit ... tlibs/ppc/
only zlib is used (and cannot compile freetype with wiki infos - ./configure show a strange x86 native compiler not found...)

And I recompile libfat with the new compiler, too (but devkitProUpdater-1.6.0.exe DL the old binary, so I think that problem is not related with libfat)

Oibaf
Posts: 34
Joined: Mon Jul 04, 2011 1:03 pm

Re: Problems with libogc

Post by Oibaf » Thu Dec 01, 2016 11:31 am

Have you recomplied the SDL Wii library?

nebiun
Posts: 49
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:42 pm

Re: Problems with libogc

Post by nebiun » Thu Dec 01, 2016 1:41 pm

Oibaf wrote:Have you recomplied the SDL Wii library?
Wii mame does not use that library. Only the old SDL mame use that.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest